Corso club CC92' Meddo

Geschiedenis

CC'92 leden van het eerste uur

 

Het ontstaan van Corso Club CC'92 Meddo

In 1990 is er door een aantal corsobouwers van toen nog jongerencentrum Elbekurkie gesproken over een eigen corsogroep. Dit omdat ze naar eigen zeggen te oud waren om nog voor een Jongeren Club te bouwen. In dat jaar werd er echter voor het eerst in de historie van Elbekurkie een ereprijs gewonnen met de wagen "Naar de haaien gaan".

In 1991 is er besloten door de "oude garde" om nog één keer een wagen te bouwen namens Elbekurkie, dit was ook tevens de laatste keer dat we bij Fam. Overkamp bouwden. Het jaar 1991 bleek wat betreft de bloemen een crisisjaar te zijn, er vielen namelijk meerdere optochten in dat zelfde weekend en iedereen moest 60% van de bloemen inleveren. Het tekort werd opgevuld met alternatieven. Het resultaat van de wagen "The show must go on" viel echter tegen. Bij het na borrelen in het toenmalige Cultureel Centrum, kwamen de gesprekken van 1990 weer naar boven omtrent het beginnen van een eigen corsogroep.

Op 15-09-1991 kwamen we voor het eerst bij elkaar om dit te bespreken. Er moest ook nog een naam worden bedacht: CultrureelCentrum'91 , Corsoclub'91, Complete Chaos'91 , Creatief Concept'92, Café Crew'92 enz. enz. Uiteindelijk werd er gekozen voor Corsoclub CC'92 ( dus de CC staat niet voor corsoclub maar voor ........ eigen invulling) De naam was bekend, nu nog een locatie om de wagen te bouwen. Dhr. en Mevr. Zieverink, oftewel Goossensman, hadden wel ruimte in de kapschuur.

Dan moesten we maar eens beginnen met het bouwen zelf, eerst een onderstel. Deze bestond uit een onafhankelijke vier wiel besturing op basis van een VW Passatmotor met een automatische versnellingsbak. De allereerste wagen die we bouwden was meteen goed voor een ereprijs en we behaalden de voorpagina met als tekst: "Droomdebuut voor Corsoclub CC'92".